Tapahtumat

Kilta järjestää jäsenistölleen ja muille vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia. Excursiot, saunaillat, liikuntavuorot, opintoteemaiset tapahtumat ja muut meiningit tuovat mukavaa tasapainoa opiskeluihin, ja tarjoavat mahdollisuuden niin verkostoitumiseen kuin uuden oppimiseenkin.

Perinteisiä Materiaali-insinöörikillan järjestämiä vuosittaisia tapahtumia on kourallinen. Tunnetuimpia näistä ovat BlingBileet syksyllä ja Chilibileet Wappuna. Lisäksi vuosittain järjestetään yleensä fuksisauna, Wappuaaton kastesauna ja muita fuksitapahtumia sekä pikkujoulut, saunatapahtumia ja erilaisia sitsejä kuten Kumisitsit, jotka järjestetään Wapun aikaan Sähkökillan ja TamArkin kanssa. Kesäisin MIKkiläiset tapaavat kesätapon eli kesätapaamisen merkeissä heinäkuussa.

Ura ja opinnot

Vuosittain on myös erilaisia uratapahtumia, opintoihin ja niiden kehittämiseen liittyviä tapahtumia sekä muita vaihtelevia työelämään liittyviä tapahtumia. Varsinaisia uratapahtumia on viime vuosina järjestetty muun muassa Muoviyhdistyksen ja SSAB:n kanssa. Perinteisin opintotapahtuma on “opintoavautumiskahvit”, joissa kursseista voi keskustella Materiaaliopin laboratorion edustajien kanssa kahvin ja muiden mahdollisten tarjoilujen äärellä.

Liikuntatapahtumat

Perinteisesti killan järjestämiin isompiin liikuntatapahtumiin kuuluvat keväällä järjestettävä legendaarinen yösähly ja syksyllä järjestettävä TVIKin lentopalloturnaus. Tämän lisäksi jäsenistölle on tarjolla viikottaisia liikuntavuoroja sekä kuukausittaisia lajikokeiluja. Viikottaisia liikuntavuoroja on Bommarisäbän ja muiden palloilulajien parissa. Lajikokeiluissa on testailtu monipuolisesti lajeja megazonesta jousiammuntaan ja cooperin testistä hankifutikseen. Kilta myös tukee edustusjoukkueensa osallistumista muiden kiltojen liikuntapahtumiin. Yleensä talvella järjestetään lisäksi jokin kyykkätapahtuma.

Killan liikuntavuorot:

  • Sähly: maanantai klo 17-18 ja perjantai klo 16-18 Bommarissa kentällä 1
  • Palloiluvuoro: tiistai klo 15-16 Tamppi Areenan palloiluhalli

Excursiot

Excursiot ovat opintomatkoja, joissa vieraillaan yrityksissä jatoisissa opiskelijakaupungeissa. Perinteisesti kilta järjestää vuosittain 1-2 muutaman päivän kestoista ns. rankkaexcursiota sekä erityisesti fukseille suunnatun fuksiexcursion. Excursiot ovat yleensä huikeita reissuja, joissa yhdistyy hauskanpito, verkostoituminen ja mielenkiintoiset yritysvierailut. Viime vuosina olemme vierailleet lukuisissa erilaisissa yrityksissä aina valtavista teräsvalimoista ja paperitehtaista pienempiin muutaman työntekijän pajoihin. Olemme päässeet tutustumaan sekä perinteisiin että uudempiin valmistusmenetelmiin kuten valssaukseen ja 3D-tulostukseen, ja käyneet muovien kierrätyslaitoksella. Excursioilla näkee hyvin, mihin alalla voi työllistyä ja mitä kaikkea materiaalitekniikka ylipäätään sisältää.

Kuva Rankka Exculta 2019; vierailukohteina olivat Ylihärmän MSK Plast, Oulun Sapotech, Iisalmen Lunawood ja Varkauden Stora Enso.