Fuksit

Uusi Opiskelija

Heipä hei fuksit!

Näiden sivujen tarkoituksena on antaa teille jonkinasteinen käsitys siitä, mitä tuleva opiskeluvuotenne tulee pitämään sisällään. Teillä on alkamassa uusi ja ehkä hieman jännittäväkin vaihe elämässä, sillä monelle opiskeluiden alkaminen tarkoittaa myös muuttoa uudelle paikkakunnalle sekä ensimmäiseen omaan asuntoon muuttamista. Ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, sillä ette ole yksin. Teidän tukenanne killassa on fuksivastaavat ja iso joukko mahtavia tutoreita, jotka ovat kaikki täällä tekemässä siirtymisenne mahdollisimman hauskaksi ja helpoksi. Voitte lukea meistä sekä tutoreista lisää fuksimodernista, joka löytyy myös pdf:nä näiltä sivuilta Moderni Materialisti-osion alareunasta, tai suoraan tästä.

Tutorit auttavat teitä orientaatioviikolla (19.-23.8.2019) tekemään ensimmäisen periodin lukujärjestykset sekä neuvovat muissakin opiskeluihin liittyvissä asioissa. Opintoihin liittyvissä pulmissa apua tarjoavat myös opintoneuvoja sekä materiaalitekniikan opintosuunnittelija Jenni Lassila.  Nämä ihmiset tulevat teille jo orientaatioviikolla tutuiksi ja auttavat varmistamaan, että teidän opintonne lähtevät jouhevasti liikkeelle.

Fuksien etuja valvoo eri kiltojen fuksivastaavista koostuva Fuksineuvosto. Jokaisen killan fuksivastaavat voitte tunnistaa haalareissa roikkuvasta ketun hännästä. Parhaiten fuksineuvosto näkyy teille ainakin hauskojen tapahtumia järjestävänä osapuolena. Tapahtumia on niin paljon, ettei niitä tässä kannata luetella, mutta ei hätää, sillä tapahtumista tiedotetaan sähköpostin välityksellä! Lisäksi fuksivastaavat pyrkivät parhaansa mukaan jakamaan MIKin fuksien facebook ryhmässä tapahtumien linkit. Muistakaa siis tarkistaa koulun sähköpostinne erittäin aktiivisesti varsinkin opiskelujen alussa! Tapahtumia vuoden aikana on laidasta laitaan, jotta jokainen varmasti löytää itseään kiinnostavaa menoa.

Fuksineuvoston tuotos on myös teille kaikille jaettava fuksipassi, joka on olennainen osa teekkariksi tuloa. Fuksipassi sisältää erilaisia tapahtumia, saavutuksia sekä tekoja, joita suorittamalla tai joissa käymällä fuksipassiin saa fuksivastaavilta leimoja. Ideana on passin myötä kannustaa teitä tutustumaan teekkarikulttuuriin ja muutenkin saada teidät aktivoitumaan. Vapun aikaan leimat ja niistä saatavat pisteet (jokainen kohta on pisteytetty) lasketaan yhteen. Tavoitteena on saavuttaa vähintään 300 pistettä, jolloin on oikeutettu ylpeänä kantamaan teekkarilakkia sekä kastautumaan teekkariksi Tammerkoskessa. Tästä ei kuitenkaan kannata ahdistua vaan pikemminkin ottaa se positiivisena haasteena, sillä passi toimii myös hyvänä muistona sekä infona vuoden aikana olevista tapahtumista. Kolme eniten fuksipisteitä kerännyttä fuksia saavuttaa lisäksi maagisen Superfuksin arvonimen. Fuksivastaavat kertovat näistä mielellään lisää, tule siis rohkeasti nykäisemään haalareista!

Suosittelemme teitä myös valmistautumaan Telegram-viestimen käyttöön. Se on  melko samanlainen kuin kaikille tuttu Whatsapp, mutta vihreän toverinsa vastaiskuista huolimatta kätevämpi monin tavoin (etenkin tietokoneiden omistajille). Muutkin edut huomaatte kyllä nopeasti.

Terveisin Fuksivastaavanne,

Fuksikapteeni Elli Ruokonen, 0442766369, telegram: @ellipsi, elli.ruokonen@tuni.fi

Fuksiperämiehet: Katja Kivimäki, telegram: @kaljakatja, katja.kivimaki@tunifi

Roosa Herrala, telegram @rosefiini, roosa.herrala@tuni.fi

Innokkaimmille paljon lisätietoa teekkarikulttuurista löytyy mm. osoitteesta tampereenteekkarit.fi