Tapahtumat

Kilta järjestää jäsenistölleen ja muille vuoden aikana useita erilaisia tapahtumia. Excursiot, saunaillat, liikuntavuorot, opintoteemaiset tapahtumat ja muut meiningit tuovat mukavaa tasapainoa opiskeluihin, ja tarjoavat mahdollisuuden niin verkostoitumiseen kuin uuden oppimiseenkin.

Perinteisiä Materiaali-insinöörikillan järjestämiä vuosittaisia tapahtumia on kourallinen. Yleensä näitä ovat olleet muun muassa Tagasi kooli -bileet syksyllä, fuksisauna ja muut fuksitapahtumat, hallituksen kähmintäsauna, Wappuna järjestettävät Chilibileet, Wappuaaton kastesauna, Wapun aikana järjestettävät Kumisitsit Skillan ja Tamarkin kanssa, sekä tietenkin killan kesätapaaminen heinäkuussa. Muitakin sitsejä järjestetään muiden kiltojen kanssa noin kerran vuodessa. Vuosijuhliaan kiltamme viettää maalis-huhtikuun vaihteessa.

MIK 24v pääjuhlasta.

Vuosittain on myös erilaisia uratapahtumia, opintojen kehittämiseen liittyviä tapahtumia sekä muita vaihtelevia enemmän opintoihin ja työelämään liittyviä tapahtumia. Varsinaisia uratapahtumia on viime vuosina järjestetty muun muassa Muoviyhdistyksen ja SSAB:n kanssa. Kilta on myös järjestänyt “opintoavautumiskahveja”, joissa kursseista voi jutella laboratorion edustajien kanssa. Opintoihin liittyvät myös alempana tarkemmin esiteltävät excursiot.

Kilta järjestää myös muutamia omia liikuntatapahtumiakeväällä, kuten keväällä legendaarisen yösählyn sekä syksyllä TVIKin lentopalloturnauksen. Tämän lisäksi liikuntapuolelta löytyy viikottaiset Bommarisäbät ja kuukausittaisia lajikokeiluja, joissa on testailtu kaikkea megazonesta jousiammuntaan ja cooperin testistä hankifutikseen. Kilta myös tukee edustusjoukkueensa osallistumista muiden kiltojen liikuntapahtumiin. Yleensä talvella on myös jonkinmoinen kyykkätapahtuma. Liikuntavuoroista ja muusta lisää liikunta-sivulla!

MIKin edustusjoukkuetta omassa Yösählyssään 2017.

Excursiot ovat opintomatkoja, joissa vieraillaan toisissa opiskelijakaupungeissa ja yrityksissä. Perinteisesti kilta järjestää vuosittain fuksiexcursion erityisesti fukseille sekä 1-2 pidempää ns. rankkaexcursiota. Excursiot ovat yleensä huikeita reissuja, joissa yhdistyy hauskanpito, uusien tuttavien tekeminen sekä mielenkiintoiset yritysvierailut. Viime vuosina olemme vierailleet lukuisissa erilaisissa yrityksissä aina valtavista teräsvalimoista ja paperitehtaista pienempiin 3D-tulostusta tutkiviin yrityksiin, muovien kierrätyslaitoksiin ja hyvinkin pieniin muutaman työntekijän pajoihin. Excursioilla saa hyvää näkemystä siitä, mihin alalla voi päätyä lopulta töihin ja mitä kaikkea materiaalitekniikka ylipäätään on. Alla on “dokumentti” MIKin kevään 2017 kaksipäiväisestä semirankasta excursiosta, joka osittain saattaa avata termiä rankka.