Internetinfoa

Facebook

Killan tärkeä tiedotuskanava on Facebook-sivumme, jonka kautta saa tietoa myös tapahtumista. Se on sähköpostin jälkeen tärkein tiedotuskanavamme. Lisäksi jäsenistöllä on käytössä ryhmät MIKreeni ja Materiaali-insinöörikilta, joista ensimmäinen keskittyy liikuntaan ja yhteisten liikuntavuorojen osallistujatilanteen kartoittamiseen, kun taas jälkimmäinen on yleiseen keskusteluun. Lisäksi omat sivut löytyvät esimerkiksi alumneilta ja myös fukseille on tapana usein perustaa ryhmiä.

Telegram

Niin että mikä? Telegram on WhatsAppia huomattavasti kätevämpi viestintäohjelma, josta löytyy killan jäsenistön oma MIK-höpinää ryhmä. Se kannattaa hiljentää, sillä sinne voi tulla mitä vain ja koska vain, mutta samalla se on myös mukava eri ikäisiä MIKkiläisiä yhdistävä spämmipalsta ja sopii samalla vaikkapa porukan kyselyssä eri aktiviteetteihin. Ryhmässä on keskustelua aika lailla päivittäin koskien milloin mitäkin, ja se on oiva paikka jakaa esimerkiksi materiaalitekniikkaan liittyviä tai täysin liittymättömiä uutisia, kuvia, videoita. Telegram toimii niin puhelimilla, nettiselaimella kuin työpöytäsovelluksena. Klikkaa ja liity mikäli pidät spämmistä. Itse ohjelma löytyy kaikkiin puhelimiin ja käyttöjärjestelmiin.
Telegram

Tämän lisäksi MIKillä on myös erillinen tiedotustelegram, jonne tulee satunnaisia tiedotuksia hallitukselta. Sinne postaillaan myös hieman turhempia asioita ja muistutuksia, kuin esimerkiksi sähköpostiin. Tiedotustelegram on puhtaastin tiedotukseen ja MIKin eri somejen seurantaan tehty kanava, eikä sinne pääse kukaan spämmimään. Sinne pääsee liittymään tästä.

IRC

Onko Telegram liian modernia tekniikkaa? Opi irkkaamaan, käyttäen tätä Sähkökillan loihtimaa helposti lähestyttävää opusta. Myös TiTe tarjoaa pätevän oppaan.

Meidän kanavalle liittyäksesi voit toimia pitkälti samoin tavoin kuin ohjeissa, mutta korvaa ohjeiden #skilta tai #tite kanavalla #mik. Fuksikanavia emme käytä, vaan kaikki keskustelu on pääkanavallamme. Mikäli ilmenee kysyttävää, voi aina kysellä vanhemmilta irkkaajan näköisiltä jäseniltä tai vaikkapa suoraan ATK-vastaavalta.

Sähköpostilistat

Materiaali-insinöörikillalla on useita sähköpostilistoja, joista saat informaatiota koskien killan toimintaa ja opiskelua. Omat listat löytyvät niin vaihtareille, fukseille, alumneille kuin jäsenistölle yleisesti. Uudet MIKin jäsenet lisätään listoille automaattisesti heidän maksaessaan jäsenmaksun, ja fuksit lisätään heidän saavuttua kouluumme. Käytössä olevat listat ovat:

mik-jasenet(a)listmail.tut.fi
mik-alumni(a)listmail.tut.fi
mik-international(a)listmail.tut.fi
mik-fuksit(a)listmail.tut.fi

Mikäli haluat erota sähköpostilistoilta, se onnistuu lähettämällä viestin otsikolla “unsubscribe” osoitteeseen listan-nimi-request(a)listmail.tut.fi, jossa “listan-nimi” on kyseisen listan tunnus. Jos listoista ilmenee kysyttävää, ota yhteyttä ATK-vastaavaan tai tiedotusvastaavaan, joiden yhteystiedot löydät hallitus-sivulta.

LinkedIn

Meillä on myös LinkedIn-ryhmä, jossa voi jakaa ja seurata työelämään liittyviä juttuja.

MIK-galleria

MIK-galleria kerää kokoon hallituksen kuvaajien tai muiden niitä antaneiden jäsenten kuvasatoa tapahtumista. Galleriaan pääset tästä.

Nettiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa ottaa yhteyttä admin(a)materiaali-insonoorikilta.fi :)