Jäynä- ja härvelitiimi

Jäynätiimi

Jäynääminen kuuluu läheisesti teekkarikulttuuriin, eri puolella Tamperetta ja jopa Suomea teekkarijäynät ovat kummastuttaneet ja hauskuuttaneet ihmisiä. Onpa jotkut jäynät päätyneet jopa valtakunnan medioihin saakka. Teillä kaikilla on mahdollisuus osallistua Tampereen Teekkarien PerinneSeuran järjestämään jäynäkisaan, joka starttaa syksyllä ja jonka voittajat julistetaan Wappuna.

Vapaaehtoisen jäynäsarjan lisäksi jokainen kilta osallistuu fuksijäynien sarjaan, jossa jokaisen killan fuksit pistävät parastaan ja mittelevät paremmuudesta sekä ennen kaikkea siitä kuka pääsee ensimmäisenä kastettavaksi keväällä Tammerkoskeen.  Muutaman kerran kokemuksella on helppo sanoa, että on paljon miellyttävämpää olla wappupäivänä etupäässä jonoa, jolloin ehtii kasteen jälkeen vielä touhuamaan vielä kaikkea kivaa. Fuksijäynään kannattaa siis panostaa!

Teitä tullaan vielä paljon infoamaan jäynien tiimoilta, mutta yleisesti ottaen hyvä jäynä on tekniikkaan liittyvä, ajankohtainen sekä siihen liittyy myös ulkopuolisia ihmisiä. Jäynän on myös oltava sovelias, eikä siitä saa jäädä paha maku suuhun kellekään. Eli tavoitteena on jäynätä ihmisiä hyväntahtoisesti pilke silmäkulmassa.
Tässä hieman esimakua jäynäämisestä:

Vuoden 2012 fuksijäynävideo (2. sija)
Vuoden 2017 fuksijäynävideo (8. sija)
Vuoden 2016 jäynän palautus

Lisäksi lisätietoja jäynäkulttuurista tarjoaa www.jaynakisa.fi

Härwelitiimi

Wappuna jäynäämisen lisäksi fukseilla suuressa roolissa on myös Härwelitiimi, jonka tehtävänä on rakentaa erittäin hämmentävä ja mahdollisimman kolossimainen Härweli. Tämä on merkittävä projekti, koska tuota Härweliä olisi tarkoitus kantaa koko fuksikulkueen ajan Wappuna saaden täten paljon näkyvyyttä katujen varteen kokoontuneilta ihmisiltä. Hyvä Härweli on ajankohtainen sekä liittyy mielellään kiltaan.