Fuksit

Uusi Opiskelija

Heippa fuksit!

Näiden sivujen tarkoituksena on antaa teille jonkinasteinen käsitys siitä, mitä tuleva opiskeluvuotenne tulee pitämään sisällään. Teillä on alkamassa uusi ja ehkä hieman jännittäväkin vaihe elämässä, sillä monelle opiskeluiden alkaminen tarkoittaa myös muuttoa uudelle paikkakunnalle sekä ensimmäiseen omaan asuntoon muuttamista. Ei kuitenkaan ole syytä paniikkiin, sillä ette ole yksin. Teidän tukenanne killassa ovat fuksivastaavat ja iso joukko mahtavia tutoreita, jotka ovat kaikki täällä tekemässä siirtymisenne mahdollisimman hauskaksi ja helpoksi. Voitte lukea meistä sekä tutoreista lisää fuksimodernista, joka ilmestyy pian nettisivujen Moderni Materialisti -välilehdelle.

Tutorit auttavat teitä orientaatioviikolla (17.-21.8.2020) tekemään ensimmäisen periodin lukujärjestykset sekä neuvovat muissakin opiskeluihin liittyvissä asioissa. Opintoihin liittyvissä pulmissa apua tarjoavat myös opintoneuvoja Kaisa Mikkola sekä materiaalitekniikan opintosuunnittelija Riikka Mölkänen. Uuden Sisu-tietojärjestelmän käytössä apua tarjoaa myös killan Sisu-opintoneuvoja Niia Pöntinen. Nämä ihmiset tulevat teille jo orientaatioviikolla tutuiksi ja auttavat varmistamaan, että teidän opintonne lähtevät jouhevasti liikkeelle.

Vallitsevan pandemiatilanteen vuoksi tapahtumia suunnitellessa ja järjestäessä otetaan huomioon Suomen hallituksen, sekä Tampereen yliopiston linjaukset rajoituksista. Tästä ei teidän kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä tekemistä keksitään varmasti – vaikka sitten etätoteutuksena! Rajoitusten vaikutuksesta opiskeluun ja kurssitoteutuksiin tiedotetaan yliopiston puolesta.

Fuksien etuja valvoo eri kiltojen fuksivastaavista koostuva Fuksineuvosto. Jokaisen killan fuksivastaavat voitte tunnistaa haalareissa roikkuvasta ketunhännästä. Parhaiten fuksineuvosto näkyy teille ainakin hauskojen tapahtumia järjestävänä osapuolena. Tapahtumia on niin paljon, ettei niitä tässä kannata luetella, mutta ei hätää, sillä tapahtumista tiedotetaan sähköpostin välityksellä! Lisäksi fuksivastaavat pyrkivät parhaansa mukaan jakamaan MIKin fuksien facebook-ryhmässä tapahtumien linkit. Muistakaa siis tarkistaa koulun sähköpostinne erittäin aktiivisesti varsinkin opiskelujen alussa! Tapahtumia vuoden aikana on laidasta laitaan, jotta jokainen varmasti löytää itseään kiinnostavaa menoa.

Fuksineuvoston tuotos on myös teille kaikille jaettava fuksipassi, joka on olennainen osa teekkariksi tuloa. Fuksipassi sisältää erilaisia tapahtumia, saavutuksia sekä tekoja, joita suorittamalla tai joissa käymällä fuksipassiin saa fuksivastaavilta leimoja. Ideana on passin myötä kannustaa teitä tutustumaan teekkarikulttuuriin ja muutenkin saada teidät aktivoitumaan. Wapun aikaan leimat ja niistä saatavat pisteet (jokainen kohta on pisteytetty) lasketaan yhteen. Tavoitteena on saavuttaa vähintään 300 pistettä, jolloin on oikeutettu ylpeänä kantamaan teekkarilakkia sekä kastautumaan teekkariksi Tammerkoskessa. Tästä ei kuitenkaan kannata ahdistua vaan pikemminkin ottaa se positiivisena haasteena, sillä passi toimii myös hyvänä muistona sekä infona vuoden aikana olevista tapahtumista. Kolme eniten fuksipisteitä kerännyttä fuksia saavuttaa lisäksi maagisen Superfuksin arvonimen. Fuksivastaavat kertovat näistä mielellään lisää, tule siis rohkeasti nykäisemään haalareista!

Suosittelemme teitä myös valmistautumaan Telegram-viestimen käyttöön. Se on melko samanlainen kuin kaikille tuttu Whatsapp, mutta vihreän toverinsa vastaiskuista huolimatta kätevämpi monin tavoin (etenkin tietokoneiden omistajille). Muutkin edut huomaatte kyllä nopeasti.

Lisää tietoa uudelle opiskelijalle löytyy Tampereen yliopiston nettisivuilta, josta löytyy paljon materiaalia, mihin on hyvä tutustua. Mikäli sinulta löytyy Facebook -tili, käyhän vielä liittymässä ryhmään MIK-fuksit 2020-2021.

Terveisin Fuksivastaavanne,

Fuksikapteeni Roosa Herrala, 0505366809, telegram: @roustis, roosa.herrala@tuni.fi

Fuksiperämiehet: Helena Hämölä, telegram: @helunammu, helena.hamola@tuni.fi

Siina Siuvo, telegram: lurskatti, siina.siuvo@tuni.fi

Innokkaimmille paljon lisätietoa teekkarikulttuurista löytyy mm. osoitteesta tampereenteekkarit.fi

 

Ennen orientaatioviikkoa innokkaimmat voivat osallistua jo varaslähtöön, joka järjestetään Hervannan kampuksen etunurtsilla sunnuntaina 16.8. klo 18! Kyseessä on rento tapahtuma, jossa voi halutessaan jo tutustua omiin kiltalaisiin. Meidät tunnistat burgundinpunaisista haalareista!

Orientaatioviikko (alustava aikataulu)

Päivisin kun muuta ohjelmaa ei ole merkitty, tutorit kierrättävät ryhmiään kampuksella esittelemässä kampuksen palvelut, sekä auttavat teitä mm. tekemään lukujärjestykset 1. periodille.

Ma 17.8.

klo 10.15-11 Kandifuksien tervetulotilaisuus @K1704

klo 13 Maisterifuksien tervetulotilaisuus @K2108

klo 18 Iltaohjelmaa @Etunurtsi

Ti 18.8.

klo 10 Aamuleikit @Etunurtsi

klo 18 The Ekat Etkot @Wäinölä 3

klo 22 The Ekat Bileet @Ravintolamaailma

Ke 19.8.

klo 9 Aamupala @Wäinölä 1

klo 10 Rastikierros @Hervannan kampus

klo 17 Lettukestit @Suolijärvi

To 20.8.

klo 10 Haalaritiimimiitti @paikka x

klo 13 Kyykkää Opettajatutorien kanssa @Hervannan kampus

klo 17 Hervantakierros @Hervanta

klo 21 Hervantakierroksen päätös @Ale Pub Potti

Pe 21.8.

klo 11-13 TEK-infot tuutorryhmittäin @TEK-lounge

klo 14 Ulkopelailua @Etunurtsi

Ti 25.8.

klo 17 Hallituksen esittäytyminen @Hervannan kampus

klo 18 Fuksisauna AuTeKin ja Bionerin kanssa @Teekkarisauna Mörrimöykky